Første søndag i advent

Også Josef drog op fra byen Nazaret i Galilæa til Judæa, til Davids by, som hedder Betlehem, fordi han var af Davids hus og slægt, for at lade sig indskrive sammen med Maria, sin forlovede, som ventede et barn. (Luk 2. 4-5)

Han kaldte et lille barn hen til sig, stillede det midt iblandt dem og sagde: »Sandelig siger jeg jer: Hvis I ikke vender om og bliver som børn, kommer I slet ikke ind i Himmeriget. Den, der ydmyger sig og bliver som dette barn, er den største i Himmeriget; og den, der tager imod sådan et barn i mit navn, tager imod mig. (Matt 18, 2-6)

Bøn til jul

Af H.B. Patriark Michel Sabbah


Lad himlen fryde sig. Lad jorden glæde sig.
For en frelser er født os.

Tak, Herre, for at du kommer til os.
Ydmygt ønskede du at være vores ledsager på jorden.
Jorden glædede sig og himlens engle sang:
Ære være Gud i det højeste, og fred på jorden for alle, som vil fred.
Tak, Herre, for at du kommer til os i vort land.

Dog, Herre, vi er i krig.
Frels os fra krigens og dødens ånd.
Herre, vi fryder os på dagen for din fødsel
Vi glæder os, fordi du kom for at bo hos os.
Vi lader vor bøn stige til dig. Fjern krigen fra vort land.

Læs mere ...

Magtpolitik og imperium: Det rammer det besatte og undertrykte folk

Af Sam Bahour

I Palæstina fortsætter vor kamp for frihed og uafhængighed den dag i dag. Den ophobede smerte forsvinder ikke, fordi der hele tiden kommer nye runder med død og destruktion. Det stik modsatte er tilfældet. For hvert nyt lag af berøvelse, for hver ny dag med israelsk militær besættelse, der føjes til, og for hver en ny form for diskrimination, der rammer vort folk, bliver vi bare endnu mere fast besluttede på at opnå retfærdighed – absolut retfærdighed.

I enhver konflikt er det børnene, der betaler den højeste pris. Alle børn betaler en pris - børnene på den side, der rammes af volden, men i ligeså høj grad børnene på den side, der udfører volden.

Læs mere ...

Checkpoints, vejspærringer og opsplitning af samfundet

I skole igen i Tel Rumeida, en lukket militærzone

Af: DCI

1advent 2

billedtekst1
Ramallah, 30. august 2016

Palæstinensiske børn i Tel Rumeida, Hebron, på den sydlige del af Vestbredden vendte tilbage til skolen den 28. august uden udsigt til en afslutning på den afspæring af deres lokalområde, som det israelske militær har påtvunget dem.

Til trods for glimt af håb i maj, da den militære lukningsordre udløb, har Tel Rumeida-området siden november 2015 i praksis været lukket for alle andre end de fastboende. Beboerne skal registreres for at kunne komme ind via checkpointet. Hver beboer har fået sit eget individuelle nummer udover deres standard ID-nummer. Lukkede militære zoner skaber problemer for skolernes ansatte og udgør en fare for børnene, som konstant tvinges til at være tæt på bevæbnede israelske soldater.

”Ethvert barn bør have muligheden for at lykkes i skolen”, siger Ayed Abu Eqtaish, der er programdirektør for Defense for Children International – Palestine. ”Endnu før børnene i Tel Rumeida når hen til deres skole, er deres læringspotentiale truet af de israelske militærinstallationer, som begrænser deres bevægelsesfrihed, og af israelske bosættere, som ofte angriber dem.”

Læs mere ...