Fjerde søndag i Advent

Da de var rejst, se, da viser Herrens engel sig i en drøm for Josef og siger: »Stå op, tag barnet og dets mor med dig og flygt til Egypten, og bliv dér, indtil jeg siger til. For Herodes vil søge efter barnet for at slå det ihjel.« (Matt 2. 13)

 

En bøn for FLYGTNINGE:

Almægtige og barmhjertige Gud,
hvis søn blev en flygtning
og ikke havde noget sted, han kunne kalde sit eget,
vær med din barmhjertighed hos dem, der i dag er på flugt,
hjemløse og sultne.
Velsign dem, der arbejder for at bringe dem lindring,
inspirere til gavmildhed og medfølelse i alles hjerter,
og føre verdens nationer hen imod den dag,
hvor alle vil glæde sig i dit Rige,
hvor retfærdighed og fred råder
ved Jesus Kristus, vor Herre.

Amen.

41 palæstinensiske børn dræbt her, hvor voldsperioden går ind i sin sjette måned

Af DCI

Ramallah, 3. marts 2016

Tre palæstinensiske fætre, alle teenagere, fra landsbyen Halhul nær Hebron på Vestbredden, drog den 5. februar ud for at kaste sten på køretøjer på en nærliggende hovedvej, som blev brugt af jødiske bosættere. Israelske tropper, som patruljerede området, fik øje på dem. En af fætrene flygtede, en anden blev taget til fange, og den tredje døde af adskillige skudsår i overkroppen.

4advent 1
billedtekst7
Mine fætre og jeg kastede ikke sten, og vi gjorde ingen bevægelser, der kunne tolkes i den retning, siger Wajdi Yousef Mohammad Saada, 16 år, til Defense for Children International – Palestine. Wajdi hørte to skud og så sin fætter, Haitham, på 14 år, falde til jorden. "Derefter sprang en soldat på mig, slog mig hårdt i ansigtet, bankede mig til jorden, og beordrede mig til at tage min skjorte af," sagde Wajdi. "Jeg gjorde som jeg fik besked på, mens jeg kiggede på Haitham."
Palæstinensiske læger, som undersøgte Haithams lig senere samme dag, fortalte DCIP, at en af kuglerne havde ramt ham i ryggen, gennemboret hans lunger og bryst, og gik ud igennem munden. Haitham var dræbt på stedet.

Læs mere ...

Hvordan vil Gazas børn bære deres ar ind i voksenlivet?

Af DCI

"De børn, der overlever ”Operation Protective Edge” vil komme ud på den anden side og opleve, at de slet ikke kan genkende deres tidligere liv. De familier, skoler, hospitaler og moskéer, der dannede rammen om deres verden er systematisk ødelagt," skriver Olivia Watson * i +972 Magazine.

Ramallah, den 5. august, 2014

4advent 2
billedtekst8
Israels landinvasion af Gaza-striben fik dødstallet for børn til at stige så hurtigt - ét barn blev dræbt hver time - at de nøjagtige omstændigheder ved hvert enkelt barns død ikke fandt plads i rapporterne. Men listerne med de dræbte (pt. 329 men stigende) tilslører den virkelighed, der venter palæstinensiske børn i Gaza. De, der overlever, vil komme ud på den anden side og opleve, at de slet ikke kan genkende deres tidligere liv. De familier, skoler, hospitaler og moskéer, der dannede rammen om deres verden er systematisk ødelagt.

Læs mere ...